Pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez

de Valclaudia in Pui, 30 Noi 2016 | 12057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe de pui superioare
  • sare
  • boia dulce
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de porumb

Pilaful de orez:

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 dovlecel mic dat pe razatoarea fina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa plata
  • 1 lingurita cu varf pasta de tomate
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez:

Pulpele de pui se spala, se sterg cu hartie absorbanta de bucatarie si se ung cu putin ulei.

Condimentam pulpele cu sare, boia dulce si piper dupa gust, apoi le asezam pe gratarul tavii de friptura. In tava punem 1/2 cana apa.

Dam carnea la cuptor pentru 45 minute (coacere cu ventilatie, 180 grade C).

Curatam legumele, le spalam.

Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in 2 linguri de ulei.

Adaugam ardeiul taiat bucatele, dovlecelul ras, bobitele de mustar, mai calim 5 minute legumele impreuna.

Adaugam orezul clatit in apa rece si 1 cana de apa plata.

Amestecam des sa nu se prinda orezul.

Dupa ce apa a scazut, mai punem inca o cana de apa, iar la final si a treia cana.

Lasam sa scada apa si sa se umfle orezul, adaugam 1 lingurita pasta de tomate, asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugam verdeata tocata.

Scoatem pulpele rumene din cuptor si le servim alaturi de acest delicios pilaf de orez cu dovlecel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui invelite cu prosciutto